Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Tortilla z awokado i kozim serem

Składniki dla dwóch osób

  • 5 tortilli o średnicy 20 cm,
    5 jajek na twardo,
    2 awokado,
    sok z połowy limonki,
    1 łyżka majonezu,
    pół szklanki startego sera koziego dojrzewającego ,
    3 łyżki prażonego słonecznika,
    mały pęczek kolendry,
    garść posiekanego szczypiorku,
    sól,
    pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Jajka na twardo posiekaj w kosteczkę lub w słupki za pomocą krajalnicy do jajek.
  2. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
  3. Do pozostałych składników dodaj sok z limonki, majonez, kozi ser oraz posiekane zioła.
  4. Dopraw solą oraz pieprzem, delikatnie wymieszaj składniki.
  5. Pastę rozsmaruj równomiernie na plackach tortilli.
  6. Następnie zwiń roladki i pokrój na 3 cm kawałki.