Składniki dla dwóch osób
-
5 tortilli o średnicy 20 cm,
5 jajek na twardo,
2 awokado,
sok z połowy limonki,
1 łyżka majonezu,
pół szklanki startego sera koziego dojrzewającego ,
3 łyżki prażonego słonecznika,
mały pęczek kolendry,
garść posiekanego szczypiorku,
sól,
pieprz.
Sposób przygotowania:
- Jajka na twardo posiekaj w kosteczkę lub w słupki za pomocą krajalnicy do jajek.
- Awokado przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
- Do pozostałych składników dodaj sok z limonki, majonez, kozi ser oraz posiekane zioła.
- Dopraw solą oraz pieprzem, delikatnie wymieszaj składniki.
- Pastę rozsmaruj równomiernie na plackach tortilli.
- Następnie zwiń roladki i pokrój na 3 cm kawałki.