Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Aktualności

Smakowita owsianka z kozim serem.

Smakowita owsianka z kozim serem.

Owsianka to nuda? W życiu! Dzisiaj chcemy Wam pokazać wyśmienitą owsiankę z kozim twarogiem, orzechami i owocami, zarówno dla smakoszy owsianek jak i dla wszystkich, którzy po prostu poszukują nowych smaków od samego rana, które można przygotować w...

czytaj dalej
Kozie specjały od kuchni, czyli jak się robi sery.

Kozie specjały od kuchni, czyli jak się robi sery.

Kozie sery to czyste zdrowie. Ale jak właściwie one powstają? Najwięcej serów trafia na rynek w okresie wiosna - lato i wczesna jesień, co związane jest bezpośrednio z naturalnym cyklem życia kóz. Aby z mleka powstał ser, mleko musi przejść kilka kroków. Najpierw...

czytaj dalej
Majówka – czas na piknik!

Majówka – czas na piknik!

Urlop czas start! W chwili, kiedy mamy kilka dni oddechu, jeśli aura na to pozwala oraz przy zachowaniu dystansu społecznego, polecamy coś, na co zwykle brakuje nam czasu. Pora na piknik!Dla wszystkich spragnionych zaczerpnięcia świeżego powietrza polecamy naszą...

czytaj dalej
Kózka Danka zachęca do przytulania.

Kózka Danka zachęca do przytulania.

Co łączy ludzi z kozami? Potrzeba dotyku. Niemowlęta oraz dzieci potrzebują czułości rodziców, to jasne. Podobnie jest u kóz. Socjalne, otwarte na człowieka kózki, potrzebują dotyku, co wspomaga ich dorastanie. Przytulanie kóz ma więc jasne przełożenie na...

czytaj dalej
Specjały Regionu działają w przedszkolach.

Specjały Regionu działają w przedszkolach.

Miło poinformować nam, że kolejnym elementem naszej akcji jest współpraca z przedszkolami. Naszym zadaniem jest edukacja przez zabawę, edukacja rodziców, dostarczenie wartościowych materiałów pedagogicznych dla opiekunów grup oraz przedstawienie walorów...

czytaj dalej
Wzmocnij swoją odporność na pierwszy dzień wiosny.

Wzmocnij swoją odporność na pierwszy dzień wiosny.

Po intensywnej zimie chyba wszyscy czekamy na pierwsze dni słońca i ciepła. Ten czas to także kolejny test odporności naszego organizmu. Ponieważ lepiej chuchać na zimne, przedstawimy poniżej kilka zalet kozich serów związanych z odpornością. Kozie sery są...

czytaj dalej
Zapraszamy na konkursy pełne zdrowych i pysznych nagród!

Zapraszamy na konkursy pełne zdrowych i pysznych nagród!

Gorąco zachęcamy wszystkich do obserwowania naszych kanałów społecznościowych https://www.facebook.com/specjalyregionu oraz https://www.instagram.com/specjalyregionu/ To właśnie tam będziemy regularnie zamieszczać informacje o naszych ciekawych konkursach....

czytaj dalej
Kozie specjały od kuchni, czyli jak się robi sery.

Kozie specjały od kuchni, czyli jak się robi sery.

Kozie sery to czyste zdrowie. Ale jak właściwie one powstają? Najwięcej serów trafia na rynek w okresie wiosna - lato i wczesna jesień, co związane jest bezpośrednio z naturalnym cyklem życia kóz. Aby z mleka powstał ser, mleko musi przejść kilka kroków. Najpierw...

czytaj dalej