Aktualności

Wege przepisy polecają się na grilla!
Uwielbiasz organizować grilla, ale powoli brak Ci pomysłów na oryginalne potrawy, które będą przystawką do dań głównych? Ty i Twoi znajomi jesteście miłośnikami vege kuchni? Najwyższy czas poznać kilka nowych przepisów i zachwycić znajomych nie tylko nowymi...

Koleżanki Danki, czyli Danka vs inne kozy w kulturze
Czy jest tu ktoś, kto nie kojarzy bajkowego Koziołka Matołka albo chociaż raz nie oglądał trykających się główkami poznańskich koziołków na Starym Rynku? Co takiego mają w sobie te zwierzęta, że tak wiele ich symboli jest w naszej kulturze? Możliwe, że przyjaźń...

Produkcja ma znaczenie
Nie ma dobrych produktów bez szczególnej dbałości o ich jakość. Specjały Regionu to marka, która zrzesza nie tylko pyszne produkty w ładnej szacie graficznej, ale przede wszystkim te, które wyróżniają się na tle innych pod względem jakości. W rzeczywistości, aby...

Olejowy zawrót głowy, czyli mniej znane sposoby na wykorzystywanie olejów
Oleje dzięki swojej jakości i tłoczeniu na zimno, cechują się wieloma korzystnymi dla naszego zdrowia właściwościami. Jednak bogactwo nasyconych kwasów i witamin sprawia, że mogą też pomóc nam zadbać o urodę! Czy słyszeliście, że włosy uwielbiają oleje? Stosowanie go...

Konkursów czar
W najbliższym czasie pojawią się u nas konkursy, dzięki którym mamy nadzieję, że lepiej uda nam się Was poznać, a przy okazji pysznie nagrodzić część z Was! Czego możecie się spodziewać? Nie chcemy zdradzać zbyt wielu szczegółów, ale jedno jest pewne - będzie to...

Kózka Danka odwiedza przedszkola
Kózka Danka rozbrykała się na wiosnę i postanowiła odwiedzić najbardziej wymagających smakoszy czyli dzieci. Wybraliśmy aż 1000 przedszkoli do których zawitamy! Chcemy w ten sposób szerzyć świadomość o zdrowym odżywianiu i kształtować zdrowe nawyki już od samego...

Spotkajmy się przy jedzeniu
W myśl starej, dobrej zasady “Przez żołądek do serca”, przygotowujemy dla Was możliwość skosztowania naszych produktów. Od kwietnia, w wybranych sieciach handlowych Auchan oraz Makro i Selgros zorganizowane będą degustacje. Już nie możemy się doczekać! Do pysznego...

Piszą o nas – artykuły kulinarne o naszych produktach podbijają prasę kulinarną!
Wiedza i świadomość na temat naturalnych, zdrowych i nieprzetworzonych produktów powinna być coraz większa. Nie bez przyczyny mówi się przecież: „jesteś tym, co jesz”. Bardzo często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak jakość żywności, którą spożywamy, mocno wpływa na...

Zdrowie zawarte w oleju – dlaczego oleje tłoczone na zimno są dobre dla naszego organizmu?
Świadomość nas, jako konsumentów cały czas wzrasta. Coraz więcej czasu poświęcamy na edukowaniu się, by wiedzieć, co ląduje na naszym talerzu. Stąd bierze się coraz większa popularność żywności, która jest nieprzetworzona i ma naturalne pochodzenie. Jednym z takich...

Kozie sery coraz bardziej popularne – dlaczego warto spożywać produkty z koziego mleka?
Kozie sery i inne specjały tworzone z koziego mleka coraz częściej lądują na naszych stołach i nierzadko w naszej diecie zastępują produkty, które powstają na bazie mleka krowiego. Co stoi za tym trendem i dlaczego to dobra wiadomość? W dzisiejszych czasach coraz...
