Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Mini serniczki z koziego twarogu wiejskiego z truskawkami

Składniki:

400 g koziego twarogu wiejskiego
250 g koziego jogurtu naturalnego
100 g cukru
1 galaretka owocowa np. jagodowa
120 g gorącej wody
200 g ciasteczek owsianych
200 g truskawek
250 g drobnych owoców do dekoracji np. malin, jagód, truskawek

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę rozpuść w 120 ml gorącej wody, odstaw na chwile do przestudzenia.

  2. Twaróg wymieszaj z cukrem (pozostaw 1 łyżkę do musu truskawkowego), jogurtem i ostudzoną, ale niestężałą galaretką.

  3. Ciastka pokrusz i umieść je na dnie naczynia. Następnie nałóż po kilka łyżek masy serowej, odstaw do wystudzenia na około pół godziny.

  4. Na koniec serniczki polej zmiksowanymi z cukrem truskawkami. Udekoruj owocami oraz kruszonymi ciastkami.