Składniki:
2 kostki sera Festkoz
2 arkusze ciasta filo
4 łyżki oliwy
1 łyżka ziaren sezamu
2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
- 
Rozłóż płat ciasta filo, posmaruj oliwą. Ser ułóż na środku krótszego boku. Zwiń, aż ser Festkoz zostanie szczelnie zamknięty w cieście. 
- 
Każdy suchy fragment smaruj naoliwionym pędzelkiem. Tak samo przygotuj drugi pakiecik. 
- 
Piekarnik rozgrzej do 190°C grzanie „góra-dół”. 
- 
Festkoz w filo ułóż na papierze do pieczenia, zapiekaj przez około 20 minut. 
- 
W międzyczasie sezam upraż na suchej patelni. 
- 
Po upieczeniu delikatnie wyjmij na talerz, polej miodem i posyp sezamem. Podawaj samodzielnie lub z dodatkiem kwaskowych owoców np. porzeczek. 
 
		 
		 
	