Składniki
Ciasto:
-
150 g młodej kapusty
-
100 g szpinaku
-
12 pomidorków koktajlowych
-
4 ząbki czosnku
-
60 g oliwy
-
200 g ulubionego krótkiego makaronu np. penne
-
60 g koziego sera twardego dojrzewającego
-
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
-
Na oliwie podsmaż poszatkowany czosnek. Kapustę posiekaj na grube paski i gotuj 3 minuty we wrzątku, odcedź dodaj do czosnku. Posól i smaż kilka minut. Dodaj szpinak oraz pomidorki przekrojone na pół. Dopraw i smaż minutę.
-
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź, pozostawiając 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu.
-
Makaron wymieszaj z sosem, jeśli sosu będzie za mało dolej 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu.
-
Kozi ser twardy dojrzewający zetrzyj na małych oczkach, przed podaniem posyp danie serem.