Składniki;
-
200 g koziego twarogu wiejskiego
-
garść świeżej bazylii
-
garść świeżej mięty
-
pół czerwonej papryki
-
Kiełki słonecznika lub inne
-
1 duży bakłażan
-
4 łyżki oliwy
-
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
-
Bakłażana pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Następnie każdy kawałek bakłażana grilluj na patelni grillowej z dwóch stron. Każdy plaster warzywa w czasie grillowania posmaruj oliwą z dwóch stron. Bakłażan lubi oliwę i potrzebuje jej, by dobrze smakować.
-
Kozi twaróg włóż do miseczki, dodaj poszatkowane zioła, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
-
Na grillowane i wystudzone kawałki bakłażana, nakładaj twaróg z ziołami, kawałek papryki oraz kiełki.
-
Zwiń w roladkę. Bakłażan jest tłusty od dodatku oliwy, więc roladki nie będą się odwijać.