Poznaj walory produktów z koziego mleka
![](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/walory1.png)
Pij mleko. Bez metali.
![](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/walory2.png)
W zdrowym ciele zdrowa koza.
![](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/walory3.png)
Na ratunek jelit.
![flowers-img](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/flowers-img.png)
*Treści zostały przygotowane we współpracy ze specjalistami, lekarzami z Przychodni Sucholeskiej w Suchym Lesie.
![kozie-specialy](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/kozie-specialy.png)
lat tradycji wytwarzania.
![sandwich2](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/sandwich2.png)
Poznaj produkty z koziego mleka
![kozi-twarog](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/kozi-twarog.png)
![plant1](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/plant1.png)
Kozi twaróg wiejski
Lekki, delikatny i smaczny. Regionalny twaróg pełnotłusty wytwarzany tradycyjną od dziesiątek lat metodą – w 100% z koziego mleka. Pełen białka oraz wapnia, bez konserwantów. Idealny na śniadanie jaki i zdrową przekąskę w ciągu dnia.
Składniki
mleko kozie pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę (z mleka)).
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/ 191 kcal
Tłuszcz 15 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g
Węglowodany 2,0 g
W tym cukry 2,0 g
Białko 12 g
Sól 0,06 g
Ser sałatkowy Festkoz z mleka koziego
![plant3](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/plant3.png)
![ser-salatkowy](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/ser-salatkowy.png)
![plant2](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/plant2.png)
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1 160 kJ/ 280 kcal
Tłuszcz 22 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 8 g
Węglowodany 2,0 g
W tym cukry 1,0 g
Białko 17 g
Sól 3,7 g
Składniki
mleko kozie pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę (z mleka).
![kozi-jogurt](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/kozi-jogurt.png)
![kozi-jogurt2](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/kozi-jogurt2.png)
Kozi jogurt naturalny
Składniki
mleko kozie pasteryzowane, białka mleka koziego, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 237kJ/ 57 kcal
Tłuszcz 2,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
Węglowodany 5,0 g
W tym cukry 4,1 g
Białko 3,5 g
Sól 0,09 g
Ser kozi twardy dojrzewający
![plant4](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/plant4.png)
![kozi-ser](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/kozi-ser.png)
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1 430 kJ/ 344 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany 2,5 g
W tym cukry 1,0 g
Białko 25 g
Sól 1,7 g
Składniki
mleko kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
![ser-wedzony](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/ser-wedzony.png)
Kozi ser twardy wędzony dojrzewający
![plant2](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/plant2.png)
Składniki
mleko kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1 430 kJ/ 344 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany 2,5 g
W tym cukry 1,0 g
Białko 25 g
Sól 1,7 g
![goats](https://specjalyregionu.pl/wp-content/uploads/2021/01/goats.png)