Poznaj walory produktów z koziego mleka
Pij mleko. Bez metali.
W zdrowym ciele zdrowa koza.
Na ratunek jelit.
*Treści zostały przygotowane we współpracy ze specjalistami, lekarzami z Przychodni Sucholeskiej w Suchym Lesie.
lat tradycji wytwarzania.
Poznaj produkty z koziego mleka
Kozi twaróg wiejski
Lekki, delikatny i smaczny. Regionalny twaróg pełnotłusty wytwarzany tradycyjną od dziesiątek lat metodą – w 100% z koziego mleka. Pełen białka oraz wapnia, bez konserwantów. Idealny na śniadanie jaki i zdrową przekąskę w ciągu dnia.
Składniki
mleko kozie pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę (z mleka)).
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/ 191 kcal
Tłuszcz 15 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g
Węglowodany 2,0 g
W tym cukry 2,0 g
Białko 12 g
Sól 0,06 g
Ser sałatkowy Festkoz z mleka koziego
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1 160 kJ/ 280 kcal
Tłuszcz 22 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 8 g
Węglowodany 2,0 g
W tym cukry 1,0 g
Białko 17 g
Sól 3,7 g
Składniki
mleko kozie pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę (z mleka).
Kozi jogurt naturalny
Składniki
mleko kozie pasteryzowane, białka mleka koziego, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 237kJ/ 57 kcal
Tłuszcz 2,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
Węglowodany 5,0 g
W tym cukry 4,1 g
Białko 3,5 g
Sól 0,09 g
Ser kozi twardy dojrzewający
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1 430 kJ/ 344 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany 2,5 g
W tym cukry 1,0 g
Białko 25 g
Sól 1,7 g
Składniki
mleko kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
Kozi ser twardy wędzony dojrzewający
Składniki
mleko kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1 430 kJ/ 344 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany 2,5 g
W tym cukry 1,0 g
Białko 25 g
Sól 1,7 g