Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Babeczki z kozim jogurtem naturalnym i jagodami

Składniki:

3 jajka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju roślinnego
250 ml koziego jogurtu naturalnego
400 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka jagód świeżych lub mrożonych
szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180°C “góra-dół”. Jajka ubij z cukrem na bardzo puszystą piane. Ubijaj około 4 minuty.

  2. Do ubitej masy dodaj olej, jogurt, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Miksuj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

  3. Masę nakładaj do 2/3 wysokości foremek. Babeczki równomiernie posyp jagodami

  4. Piecz przez około 30 minut w 180°C do “suchego patyczka”.

  5. Kiedy przestygną oprósz cukrem pudrem.