Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Croque madame z kozim serem twardym wędzonym dojrzewającym

Składniki

  • 8 kromek ulubionego jasnego pieczywa
  • 4 plastry koziego sera twardego wędzonego dojrzewającego
  • 8 plasterków szynki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • klarowane masło do smażenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Na czterech kromkach pieczywa ułóż plasterek koziego sera oraz dwa plasterki szynki

  2. W głębokim talerzu roztrzep widelcem dwa jajka z odrobiną mleka i soli. Tosty obtocz w jajku i smaż z obu stron na złoto na rozgrzanym maśle klarowanym.

  3. Usmażone zdejmij na ciepły talerz. Na pozostałym tłuszczu usmaż cztery jajka sadzone. Tosty przełóż na talerze, wykończ jajkiem sadzonym.