Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Domowa miodowa granola z kozim jogurtem naturalnym

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mieszanych orzechów (pekany, brazylijskie, nerkowce)
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • pół szklanki morwy suszonej (po pieczeniu)
  • pół szklanki suszonej żurawiny (po pieczeniu)
  • 2 opakowania koziego jogurtu naturalnego
  • do dekoracji miechunka i marakuja

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane i orzechy mieszamy w misce razem cynamonem i szczyptą soli. Dodaj płynny miód oraz olej kokosowy. Całość mieszamy do połączenia składników.

  2. Masę rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj w 180°C przez 30 minut, co jakiś czas przemieszaj dzięki temu będą równomiernie upieczone.

  3. Po wystudzeniu dodajemy żurawinę i miechunkę.

  4. Podajemy z kozim jogurtem, marakują i miechunka, ale możesz użyć swoich ulubionych dodatków.