Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Kurczak pieczony marynowany w kozim jogurcie naturalnym

Składniki:

500 g piersi z kurczaka
250 ml koziego jogurtu naturalnego
1 płaska łyżeczka kurkumy
1 łyżka startego świeżego imbiru
3 starte ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka oczyść i podziel na mniejsze kawałki.

  2. Mięso przełóż do miski, dodaj jogurt, kurkumę, imbir, czosnek, oliwę oraz sól. Wymieszaj kurczaka w marynacie, ostaw na 30 minut.

  3. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Kurczaka ułóż na blasze do zapiekania wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Piecz przez 25 minut. Kurczaka podałem z kaszą bulgur z warzywami i sałatką z pomidorów