Składniki:
400 g koziego twarogu wiejskiego
250 g koziego jogurtu naturalnego
100 g cukru
1 galaretka owocowa np. jagodowa
120 g gorącej wody
200 g ciasteczek owsianych
200 g truskawek
250 g drobnych owoców do dekoracji np. malin, jagód, truskawek
Sposób przygotowania:
-
Galaretkę rozpuść w 120 ml gorącej wody, odstaw na chwile do przestudzenia.
-
Twaróg wymieszaj z cukrem (pozostaw 1 łyżkę do musu truskawkowego), jogurtem i ostudzoną, ale niestężałą galaretką.
-
Ciastka pokrusz i umieść je na dnie naczynia. Następnie nałóż po kilka łyżek masy serowej, odstaw do wystudzenia na około pół godziny.
-
Na koniec serniczki polej zmiksowanymi z cukrem truskawkami. Udekoruj owocami oraz kruszonymi ciastkami.