Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Placuszki twarogowo-budyniowe

Składniki na około 14 placuszków (2 porcje)

  • Mąka orkiszowa jasna 30 g
    Budyń waniliowy bez dodatku cukru 20 g
    Erytrytol 20 g
    Jajka 2 sztuki
    Kozi twaróg wiejski 150 g
    Proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj do uzyskania gładkiej masy.
  2. Smaż placuszki przez około 1-2 minuty z każdej strony na suchej patelni lub odrobinie oleju.
  3. Podawaj z ulubionymi dodatkami.