Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Roladka z bakłażana grillowanego z kozim twarogiem wiejskim

Składniki;

  • 200 g koziego twarogu wiejskiego

  • garść świeżej bazylii

  • garść świeżej mięty

  • pół czerwonej papryki

  • Kiełki słonecznika lub inne

  • 1 duży bakłażan

  • 4 łyżki oliwy

  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażana pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Następnie każdy kawałek bakłażana grilluj na patelni grillowej z dwóch stron. Każdy plaster warzywa w czasie grillowania posmaruj oliwą z dwóch stron. Bakłażan lubi oliwę i potrzebuje jej, by dobrze smakować.

  2. Kozi twaróg włóż do miseczki, dodaj poszatkowane zioła, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

  3. Na grillowane i wystudzone kawałki bakłażana, nakładaj twaróg z ziołami, kawałek papryki oraz kiełki.

  4. Zwiń w roladkę. Bakłażan jest tłusty od dodatku oliwy, więc roladki nie będą się odwijać.