Składniki;
-
200 g jarmużu
-
6 pomidorów suszonych pokrojonych na paseczki
-
1 ząbek czosnku
-
8 pomidorków koktajlowych
-
2 łyżki oliwy
-
pół puszki zielonej soczewicy (4 łyżki)
-
polędwiczka z indyka(200g) + przyprawy (1 łyżeczka curry, 1/3 łyżeczki kurkumy, szczypta chilli, 1 utarty ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, sól)
-
80 g koziego sera twardego dojrzewającego
-
2 łyżki soku z cytryny
-
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
-
Pierś z indyka natrzyj przeprawami i olejem. Zapiekaj w piekarniku 20 min 220°C.
-
Jarmuż podsmaż na oliwie przez 3 minuty. Następnie dodaj pokrojony na plasterki czosnek, pomidory suszone pokrojone w plasterki i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Podsmaż kolejne 3 minuty. Dodaj soczewicę i pokrojonego na plasterki indyka.
-
Składniki wymieszaj i dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kozi ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
-
Na papierze do pieczenia ołówkiem narysuj okrąg. Nasyp do każdego okręgu górkę sera i ostrożnie, równomiernie rozprowadź starty ser po powierzchni koła. Papier ułóż na talerzu i wstaw do mikrofalówki na 20 sekund na średnią moc.
-
Sałatkę udekoruj czipsem z koziego sera.