Składniki:
800 g koziego twarogu wiejskiego
250 g koziego jogurtu naturalnego
100 g cukru
70 ml gorącej wody
4 łyżeczki żelatyny
600 g drobnych owoców sezonowych np. maliny, borówki, truskawki
1 galaretka malinowa
400 ml wody
Sposób przygotowania:
-
Wymieszaj żelatynę w 70 ml gorącej wody do całkowitego rozpuszczenia, odstaw na bok.
-
Galaretkę wymieszaj w 400 ml gorącej wody do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do wystudzenia.
-
Twaróg wymieszaj mikserem z cukrem, jogurtem i rozpuszczona w wodzie i ostudzoną żelatyną.
-
Masę przełóż do tortownicy, wygładź wierzch sernika. Na górę ułóż ulubione owoce. Wierzch polej tężejącą galaretka.
-
Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa serowa stężeje.