Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Materiał opracowany przez Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014- 2020” producentów “AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020"

Dowiedz się więcej
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania
50 lat tradycji
wytwarzania

Sernik na zimno z koziego twarogu wiejskiego z owocami

Składniki:

800 g koziego twarogu wiejskiego
250 g koziego jogurtu naturalnego
100 g cukru
70 ml gorącej wody
4 łyżeczki żelatyny
600 g drobnych owoców sezonowych np. maliny, borówki, truskawki
1 galaretka malinowa
400 ml wody

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj żelatynę w 70 ml gorącej wody do całkowitego rozpuszczenia, odstaw na bok.

  2. Galaretkę wymieszaj w 400 ml gorącej wody do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do wystudzenia.

  3. Twaróg wymieszaj mikserem z cukrem, jogurtem i rozpuszczona w wodzie i ostudzoną żelatyną.

  4. Masę przełóż do tortownicy, wygładź wierzch sernika. Na górę ułóż ulubione owoce. Wierzch polej tężejącą galaretka.

  5. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa serowa stężeje.