Składniki:
1 puszka pomidorów 400g
1 cebula
1 opakowanie koziego twarogu wiejskiego 100g
100 g pieczarek
kawałek papryki
olej z pestek dyni (opcjonalnie), ja użyłam pół łyżeczki już na zimno dla smaku
1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego, pół łyżeczki papryki wędzonej, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pieprz, sól, kolendra
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę. Zalewamy całość pomidorami.
- Doprawiamy i czekamy aż sos pomidorowy się zredukuje i nadmiar wody odparuje.
- Całość przekładamy na talerz. Posypujemy twarogiem i kolendrą.
- Kolendra, kminek i twaróg kozi to coś co robi tu niesamowitą robotę!
- Dla smaku skropiłam odrobiną oleju z pestek dyni. Jemy z pysznym pieczywem