utworzone przez agnieszka.hands | Lut 22, 2023 | Dania na ciepło, Kolacje, Lunch, Obiady, Przekąski
Składniki; Kruche ciasto: 120 g zimnego masła 240 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko Nadzienie: 300 g dyni (licząc ze skórą) 200 g bakłażana (pół bakłażana) 10 cm biała cześć pora 1 średnia cebula oliwa 2 jajka 100 g śmietanki 30% UHT...
utworzone przez agnieszka.hands | Lut 8, 2023 | Dania na ciepło, Kolacje, Lunch, Obiady, Przekąski
Składniki; Kruche ciasto: 120 g zimnego masła 220 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko Farsz: 2 pomidory malinowe 2 pomidory żółte 50 g sera koziego twardego dojrzewającego w kawałku Olej rzepakowy wielkopolski Zioła prowansalskie lub inne...
utworzone przez agnieszka.hands | Sty 30, 2023 | Dania na ciepło, Kolacje, Lunch, Obiady, Przekąski
Składniki; Opakowanie ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego na zimno 120 g sera sałatkowego Festkoz z mleka koziego Średniej wielkości bakłażan Olej rzepakowy wielkopolski do skropienia tarty 3 jajka 200 g śmietanki 30% Sól, Pieprz 1/3 łyżeczki gałki...
utworzone przez agnieszka.hands | Sty 20, 2023 | Dania na zimno, Lunch, Przekąski, Sałatki
Składniki; 200 g jarmużu 6 pomidorów suszonych pokrojonych na paseczki 1 ząbek czosnku 8 pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy pół puszki zielonej soczewicy (4 łyżki) polędwiczka z indyka(200g) + przyprawy (1 łyżeczka curry, 1/3 łyżeczki kurkumy, szczypta chilli, 1...
utworzone przez agnieszka.hands | Sty 8, 2023 | Dania na zimno, Lunch, Przekąski, Sałatki
Składniki; 1 ugotowany lub upieczony burak średniej wielkości 2 figi 1 gruszka 2 garście rukoli 4 plasterki koziego sera twardego dojrzewającego 8 orzeszków pekan 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Sos: 2 łyżki żurawiny do mięs sok wyciśnięty z jednej...
Najnowsze komentarze